Οικογενειακές διακοπές στο Ναύπλιο

Συγχωρέστε με, αλλά αυτό το άρθρο θα έχει μια προσωπική νότα. Στο ‘Savor Nafplio’ γνωρίζουμε για τις Οικογενειακές Διακοπές και θα θέλαμε να τις αναπτύξουμε με τον τρόπο μας.

 

Οικογενειακές διακοπές «χθες»

Χαλαρώνοντας στη βεράντα με ένα ωραίο φλιτζάνι καφέ, ενώ όλη η μέρα ήταν γεμάτη με παιδικές φωνές, επαγγελματικά τηλεφωνήματα και ραντεβού, προέκυψε μια ερώτηση…. ποιο μέρος πρέπει να επισκεφτούμε για τις καλοκαιρινές οικογενειακές μας διακοπές; Και δικαιολογημένα ονειρεύομαι beach bar, ξαπλώστρες, ταβέρνες, υπνάκο στην παραλία, βόλτα το βράδυ στα γραφικά σοκάκια του νησιού και ποτό αργά το βράδυ. Και τα ονειρεύομαι όλα αυτά γιατί αυτό μου αρέσει στις διακοπές. Επιπλέον, μιας και τα όνειρα είναι δωρεάν, επιτρέψτε μου να ταξιδέψω στις διακοπές των ονείρων μου με τον αγαπημενο μου και το ποδήλατό του. Όλα αυτά έγιναν πριν από μερικά χρόνια και σίγουρα θα ξαναέρθουν και παρόλο που η πρώτη φευγαλέα ματιά εξακολουθεί να βλέπει αυτές τις χαρές, τώρα έχουμε την τύχη να είμαστε τέσσερις.

 

Οικογενειακές διακοπές «σήμερα»

Επιστρέφω λοιπόν και η δεύτερη ματιά μου βρίσκει τον μεγάλο μου γιο να φουσκώνει το στρώμα και ο μικρός να χτίζει κάστρα. Μας αρέσει η ελευθερία του χώρου γύρω μας. Δεν υπάρχουν λοιπόν ξαπλώστρες και όλα τα ‘αξεσουάρ’ είναι τοποθετημένα από εμάς. Εστιάζω στα παιδιά γιατί όπως λέγεται με τα παιδιά μας έχουμε μόνο 18 καλοκαίρια. Οι αναμνήσεις τους θα τους συντροφεύουν σε όλη την ενήλικη ζωή τους. Στόχος μας είναι και οι τέσσερις να περάσουμε υπέροχα αλλά κυρίως τα παιδιά. Θέλουμε λοιπόν να επικρατεί ισορροπία, χαλαρές βουτιές και στιγμές με δραστηριότητες.

 

Πρόγραμμα στις οικογενειακές διακοπές˙ ναι είναι αλήθεια

Αυτό που με βοηθάει πάντα στις διακοπές με παιδιά είναι ο προγραμματισμός. Βαριόμαστε εύκολα, έτσι νωρίς το πρωί βγαίνει το πρόγραμμα. Οικογενειακές διακοπές και εμπειρίες που επικεντρώνονται στα παιδιά. Οι αμμώδεις παραλίες κερδίζουν το καλοκαίρι. Εκεί, άλλοι απολαμβάνουμε την άμμο, άλλοι τις βουτιές και άλλοι το βιβλίο τους. Και το μεσημέρι μας θα κλείσει με υπέροχο γεύμα και έναν υπνάκο. Έρχεται όμως το απόγευμα και η ώρα για βόλτα. Θέλουμε η βόλτα μας να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, όμορφα αξιοθέατα και δραστηριότητες που θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον όλων μας σε όποια περιοχή κι αν βρισκόμαστε. Επιλέγουμε λοιπόν το αξιοθέατο της περιοχής και μαθαίνουμε τα πάντα για αυτήν.

Το επόμενο πρωί είναι ξεχωριστό, θα λερωθούμε στην κουζίνα, θα κάνουμε κι εμείς ένα μάθημα μαγειρικής. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον κόσμο της μαγειρικής και της υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά τρελαίνονται, τα δικά μας έχουν έναν παραπάνω λόγο γιατί μπαίνουν στη θέση του μπαμπά.

Το βράδυ εξερευνήστε την ύπαιθρο με ποδήλατο ή με τα πόδια και ελάτε πιο κοντά στη φύση. Όλα αυτά θα τους προσφέρουν ανεκτίμητες εμπειρίες. Κάντε μακρινούς περιπάτους κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Πάντα υπάρχει κάτι που θα τραβήξει το ενδιαφέρον τους. Καταλήξτε στην πόλη για παγωτό. Αυτό που πραγματικά δεν ξέρω είναι ποιος περιμένει περισσότερο το παγωτό, τα παιδιά ή εγώ ;)

 

Ποικιλία στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι σίγουρα ο καλύτερος προορισμός για διακοπές. Συνδυάζει θάλασσα και βουνό, όμορφες παραλίες και πλούσια βλάστηση, οργανωμένα ξενοδοχεία και δυνατότητα κατασκήνωσης. Καλύπτει ουσιαστικά όλα τα γούστα, τις ανάγκες και τις διαθέσεις για αξέχαστες διακοπές. Ασφαλής, φιλόξενη, με υπέροχο κλίμα, πανέμορφη φύση και τοπία που εναλλάσσονται. Η χώρα μας δίνει την ευκαιρία για πολλές διαφορετικές επιλογές. 

 

Πλήρης χαλάρωση ή δραστηριότητες και περιπέτεια;

Τα τοπικά τουριστικά γραφεία είναι πάντα έτοιμα να σας υποστηρίξουν. Μάθετε πριν το ταξίδι σας όλες τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε με τα παιδιά, στις οποίες θα αναλάβουν ενεργό ρόλο ή εμπιστευτείτε ένα τοπικό γραφείο δραστηριοτήτων. Το Savor Nafplio ειδικεύεται σε δραστηριότητες με επίκεντρο τα παιδιά. Ανακαλύψτε την Παλιά Πόλη του Ναυπλίου μέσα από παραμύθια. Επισκεφτείτε ένα οινοποιείο, εξερευνήστε τον αμπελώνα και μάθετε για τη διαδικασία παραγωγής. Μαγειρέψτε και νιώστε τη χαρά της δημιουργίας. Επισκεφτείτε αρχαιολογικούς χώρους ή μαγευτείτε από την εμπειρία της ιστιοπλοΐας. 

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της οικογένειάς σας με ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις επιθυμίες σας.

Αγαπάμε την οικογένεια και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για όλους να περνάμε υπέροχα.