Ο καιρός στο Ναύπλιο

Πριν μιλήσουμε για τον καιρό στο Ναύπλιο θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο που βρίσκεται το Ναύπλιο. Το Ναύπλιο είναι η έδρα του νομού Αργολίδας και μια πόλη με μεγάλη ιστορία. Σε απόσταση 150 χλμ. από την Αθήνα, το Ναύπλιο απλώνεται ανάμεσα σε ένα μεγάλο λιμάνι και έναν ψηλό λόφο, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει το Κάστρο του Παλαμηδίου. Στην είσοδο του λιμανιού υπάρχει ένα μικρό νησάκι με φρούριο, το Μπούρτζι, που χρονολογείται από την Ενετοκρατία. Η γεωγραφία του Ναυπλίου χαρακτηρίζεται από βραχώδεις τοποθεσίες που δίνουν υπέροχη θέα στη θάλασσα και τις παραλίες της. Η ενδοχώρα του Ναυπλίου είναι διάσπαρτη από τη μεγάλη κοιλάδα του Άργους και μερικά ψηλά βουνά με μικρή βλάστηση. Το Ναύπλιο περιβάλλεται από δύο μεγάλους κολπίσκους που προσφέρουν όμορφες αμμουδιές για κολύμπι: τον κόλπο του Τολού από τη μια πλευρά και τη Νέα Κίο από την άλλη.

 

Καιρός και κλίμα στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο έχει τυπικό μεσογειακό κλίμα. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά, οι χειμώνες είναι ήπιοι και πολύ υγροί. Οι καλύτερες περίοδοι για να πάτε στο Ναύπλιο είναι η Άνοιξη και αρχές Φθινοπώρου – Απρίλιος, Μάιος και Σεπτέμβριος είναι οι καλύτεροι μήνες. Το κλίμα μοιάζει πολύ με αυτό της Αθήνας με ίσως περισσότερη υγρασία. Οι χειμώνες είναι πιο κρύοι με μεγαλύτερη υγρασία. Οι βροχές ξεκινούν τον Οκτώβριο και είναι συχνές μέχρι τη μείωση τους τον Απρίλιο.

 

Ναύπλιο ανά εποχή

Ανοιξη

Η υγρασία και η θερμοκρασία βρίσκονται σε ισορροπία ώστε η αίσθηση που δημιουργούν να θεωρείται ιδανική. Υψηλές θερμοκρασίες από 25 °C έως 12 °C με θερμότερες ημέρες να έρχονται τους επόμενους μήνες. Η βροχή είναι συχνή με 4 έως 7 ημέρες σημαντικής βροχόπτωσης ανά μήνα. Η άνοιξη είναι η δεύτερη πιο πολυσύχναστη εποχή για τον τουρισμό, γεγονός που την καθιστά μια καλή περίοδο για όσους αναζητούν ξεχωριστά πράγματα να κάνουν.

Καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινοί μήνες έχουν πολύ καλό καιρό με υψηλές θερμοκρασίες που είναι αρκετά ζεστές. Αυτοί οι μήνες παρουσιάζουν τις λιγότερες βροχοπτώσεις με λίγες ημέρες ανά μήνα βροχόπτωσης κυρίως τον Ιούνιο. Ιούνιος – Αύγουστος είναι η πιο πολυσύχναστη περίοδος για τουρισμό στο Ναύπλιο, οπότε θεωρήστε ότι υπάρχουν αντίστοιχα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα.

Φθινόπωρο

Οι ημερήσιες θερμοκρασίες του Φθινοπώρου κυμαίνονται από 29 °C έως 14 °C και η υγρασία αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται πιο αισθητή. Η βροχή γίνεται πιο συχνή με 4 με 6 μέρες το μήνα και φυσικά ο τουρισμός είναι σε χαμηλότερο επίπεδο.

Χειμώνας

Πολύ κρύος ο καιρός αυτή την εποχή στο Ναύπλιο και η υγρασία κάνει αυτό το κρύο ακόμα πιο έντονο. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 13 °C και 5 °C. Βρέχει ή χιονίζει πολύ, περίπου 8 φορές το μήνα. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι η πιο εύκολη στιγμή για να το απολαύσετε. 

 

Ναύπλιο, ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές

Παρά τον καιρό, το κρύο ή τη ζέστη, το Ναύπλιο είναι μια από τις ομορφότερες αλλά και πιο ρομαντικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ελάτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και απολαύστε το. Η ιστορία και η ομορφιά του θα σας μαγέψουν. Είναι τόσο όμορφο με πολύ κόσμο στα γραφικά σοκάκια όσο και άδειο με ένα μόνο ζευγάρι να περπατά στην πλατεία Συντάγματος. Απολαύστε το ποτό σας δίπλα στη θάλασσα ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μια βροχερή νύχτα σε ένα Bar στην Παλιά Πόλη. 

 

Εμπειρίες στο Ναύπλιο ανεξαρτήτως καιρού

Το Ναύπλιο, είναι μικρό αλλά μια σειρά από εμπειρίες μπορεί να σας προσφέρει υπέροχες διακοπές ανάλογα με τον καιρό. Ακόμα κι αν αποφασίσετε μια μέρα με ιστιοπλοϊκό σκάφος, ποδηλασία, γευσιγνωσία κρασιού, μαθήματα μαγειρικής ή ένα γεύμα με private chef, σίγουρα θα νιώσετε πιο ξεχωριστά στην πόλη μας και ο καιρός θα είναι απλά μια ιδέα. 

Νιώστε τη φιλοξενία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, το Ναύπλιο θα γίνει μια αγαπημένη ανάμνηση και το μέρος που θα θέλετε να επιστρέφετε.