Μάθημα μαγειρικής, γεύμα και οινογευσία στο Ναύπλιο

Έχουμε πάθος με το μάθημα μαγειρικής και τη μαγειρική γενικότερα, αλλά πρώτα ας μιλήσουμε για το Ναύπλιο.

 

Η πόλη του Ναυπλίου

Το Ναύπλιο είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα της Αργολίδας και το κύριο λιμάνι της ανατολικής Πελοποννήσου. Στην ελληνική μυθολογία, ο Ναύπλιος («Θαλασσοπόρος») ίδρυσε τη Ναύπλια, όπου βρίσκεται η σύγχρονη πόλη του Ναυπλίου. Η πόλη έγινε επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1828 έως το 1833 από τον κόμη Ιωάννη Καποδίστρια. Σήμερα, περιγράφεται ως παραδοσιακή πόλη. Το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου, η Παλιά Πόλη, βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο στον Αργολικό κόλπο. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν ιστορία και εκπληκτική ομορφιά. Θα συναντήσετε κομψά λιθόστρωτα, ανθισμένες βουκαμβίλιες, καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά και το γεγονός ότι το Ναύπλιο είναι ο απόλυτος ταξιδιωτικός προορισμός.

 

Το τέλειο μέρος και για τις τέσσερις εποχές

Κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό χιλιάδων επισκεπτών υποδέχεται η πόλη του Ναυπλίου. Αυτό το μέρος είναι ιδανικό για όλες τις εποχές. Το Ναύπλιο είναι ευχάριστω το φθινόπωρο και το χειμώνα χάρη στο ήπιο κλίμα του. Ορισμένα μέρη είναι ακόμα ανοιχτά, όπως εστιατόρια, μπαρ, μουσεία και άλλα μνημεία. Αυτό που είναι πραγματικά υπέροχο είναι η δυνατότητα να απολαύσετε μια βόλτα στα δρομάκια δίπλα στα νεοκλασικά σπίτια και τα γραφικά καφέ 365 μέρες το χρόνο. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μια εμπειρία, όπως ένα μάθημα μαγειρικής, που θα σας συντροφεύει για πάντα.

 

Τι να κάνετε στο Ναύπλιο

Ξεκινήστε την πρώτη σας μέρα στο Ναύπλιο με ένα εντυπωσιακό πρωινό με φρέσκα, ελληνικά υλικά, για να τροφοδοτήσετε τον εαυτό σας με ενέργεια. Θα το χρειαστείτε σε μια κουραστική μέρα εξερεύνησης. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε δύο από τα πιο ιστορικά και πολιτιστικά εμβληματικά κάστρα της Ελλάδας, το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία. Αφού τα εξερευνήσετε, απολαύστε μια μεγάλη βόλτα στην παραλία του Ναυπλίου. έτσι ήρθε η ώρα για ένα υπέροχο γεύμα. Ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε μια ταβέρνα, ένα εστιατόριο ή να απολαύσετε ένα μάθημα μαγειρικής ή μια εμπειρία με private chef από το Savor Nafplio, μια εμπειρία που θα μετατρέψει τη μέρα σας σε ανάμνηση. Μετά από έναν υπνάκο σίγουρα πρέπει να ετοιμαστείτε για μια βραδιά στην πόλη του Ναυπλίου. Μη διστάσετε να πάρετε ένα παγωτό και απλώς να περπατήσετε στην παλιά Βουλή, την Πλατεία Συντάγματος και το θέατρο «Τριανόν».

Η δεύτερη μέρα σας στην πόλη του Ναυπλίου θα είναι εξίσου περιπετειώδης και συναρπαστική με την πρώτη σας. Ένα πλούσιο πρωινό είναι και πάλι υποχρεωτικό. Έπειτα μια βόλτα με βάρκα στο Μπούρτζι, το ενετικό κάστρο που βρίσκεται στη μέση του λιμανιού του Ναυπλίου. Μετά την επιστροφή σας από το Μπούρτζι, μπορείτε να εξερευνήσετε την ύπαιθρο. Σε απόσταση 30 λεπτών οδικώς προς τη Νεμέα, την περιοχή δίπλα στο Ναύπλιο μπορείτε να ανακαλύψετε τον κόσμο του κρασιού. Διαλέξτε δύο ή τρία από τα περίπου 50 οινοποιεία που υπάρχουν στην περιοχή και κάντε μια οινική περιήγηση. Αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα μάθημα μαγειρικής ή ένα γεύμα από επαγγελματία Chef. Το Savor Nafplio είναι πάντα διαθέσιμο για να οργανώσει τέτοιες εμπειρίες.

Η τελευταία σας νύχτα στο Ναύπλιο πρέπει να είναι η χαλαρωτική. Απολαύστε λοιπόν ένα ποτό -ή δύο- είτε στο λιμάνι του Ναυπλίου με θέα το όμορφο Μπούρτζι είτε στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Πάθος για Μαθήματα Μαγειρικής και Γεύμα με Private Chef

Όπως σημειώθηκε, έχουμε πάθος με τo μάθημα μαγειρικής και η μαγειρική γενικότερα. Επιπλέον όταν αυτό συνδυάζεται με τη γευσιγνωσία κρασιού μας κάνει κάτι παραπάνω από χαρούμενους. Υπέροχα υλικά, εξαιρετικές τεχνικές και ο chef μας έτοιμος να καλύψει όλες τις επιθυμίες σας μπροστά σας. Αυτό μοιάζει για εμας με υπέροχο γεύμα. Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για το πάθος μας με το μάθημα μαγειρικής. Μέσα από αυτό δίνουμε ένα ιδιαίτερο ξεκίνημα σε μια νέα σχέση. Γιατί ταξιδεύουμε; Ταξιδεύουμε για να γνωρίσουμε νέους πολιτισμούς, ανθρώπους και συνήθειες. Όταν επισκέπτεστε ένα εστιατόριο το φαγητό θα είναι υπέροχο και το κρασί επίσης. Ωστόσο, κανείς δεν θα συζητήσει μαζί σας ούτε θα σας ενημερώσει για την ιστορία του πιάτου ή για το πώς εμπνεύστηκε το menu. Αν θέλετε κάτι παραπάνω από μια επίσκεψη και σας αρέσει να έρχεστε σε επαφή με ντόπιους, δώστε μας την ευκαιρία να σας προσφέρουμε χαρούμενες στιγμές, στιγμές που θα θυμάστε.

Απολαύστε κάθε βήμα στην πόλη του Ναυπλίου και στη συνέχεια συναντήστε μας για να δώσουμε απαντήσεις σε οποιαδήποτε ερώτηση προκύψει. Χαλαρώστε στο τέλειο περιβάλλον μας και νιώστε όπως οι ντόπιοι. 

 

Εμπειρίες, όπως μάθημα μαγειρικής, στα ταξίδια 

Το ταξίδι δεν έχει να κάνει με προορισμούς, έχει να κάνει με εμπειρίες. Όταν αναπολούμε τα ταξίδια μας, δεν μιλάμε μόνο για το πόσο καταπληκτική ήταν μια χώρα, θυμόμαστε στιγμές. Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες δίνουν στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να βιώσουν την τοπική κουλτούρα ενώ ταξιδεύουν. Αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο να κάνουμε είναι να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στα ταξίδια και τις διακοπές. Περπατήστε, εξερευνήστε, βάλτε το ξυπνητήρι αλλά μην ξεχάσετε να χαλαρώσετε, αφιερώστε χρόνο και απολαύστε. Όσον αφορά το Ναύπλιο, το Savor Nafplio μπορεί να σας προσφέρει όλες τις οδηγίες. Κάπως έτσι, το ταξίδι σας σε αυτόν τον ιδιαίτερο προορισμό θα είναι το μέρος που θα θέλετε πάντα να επιστρέφετε. Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες είναι αυτό που μας αρέσει να προσφέρουμε. Επιλέξτε τα μαθήματα μαγειρικής μας ή γεύμα από τον chef μας και ο chef μας θα σας εμπιστευτεί όλα τα μυστικά για ένα ξεχωριστό πιάτο. Ανακαλύψτε πώς το φαγητό και το κρασί μπορούν να δώσουν μοναδικό χαρακτήρα στο γεύμα σας. 

Διασκεδάστε και επιστρέψτε έχοντας στο μυαλό σας άτομα με τα οποία περάσατε υπέροχα.