Καλοκαίρι στο Ναύπλιο, τι θα κάνει το ταξίδι σας ξεχωριστό

Καλοκαίρι στο Ναύπλιο, τι θα κάνει το ταξίδι σας ξεχωριστό

Αυτό που όλοι αγαπάμε το καλοκαίρι είναι η ξεγνοιασιά, το μπάνιο σε γαλάζια νερά και οι διακοπές. Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να συνδυάζουμε την εποχή με τα ελληνικά νησιά καθώς είναι τόσο ιδιαίτερα και αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο βαθμό την ελληνική ομορφιά. Παρόλα αυτά, ο τουρισμός στην ηπειρωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει ιδιαίτερα μεγάλη άνοδο. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να γίνουν και σε πόλεις, εξίσου όμορφες. Για παράδειγμα, αν σας ενδιαφέρει να περάσετε λίγες μέρες στην Αθήνα και μετά να επισκεφθείτε την Πελοπόννησο, το Ναύπλιο είναι ένας από τους προορισμούς που πρέπει να επισκεφτείτε, https://www.nafplio.gr/

Το Ναύπλιο είναι ο αγαπημένος προορισμός για όλους, ντόπιους και μη, καθώς η ομορφιά του είναι πραγματικά μοναδική. Το Ναύπλιο είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, με ιδιαίτερη ιστορία και σήμερα μεγάλο όγκο τουρισμού. Σε λιγότερο από δύο ώρες από την Αθήνα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε μπροστά σε έναν μικρό θησαυρό. Αν αγαπάτε την ιστορία, έχετε πολλά να θαυμάσετε. Από τη συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στον εξευρωπαϊσμό της πόλης, το παλιό τζαμί που σήμερα είναι χώρος πολιτισμού της πόλης ενώ ήταν η πρώτη Βουλή, η Ακροναυπλία και τα γεγονότα που έγιναν σε αυτήν μέχρι το Μπούρτζι και το Παλαμήδι θα μπορείτε να γεμίσετε με γνώσεις και ιστορία, εφόσον αυτό σας ενδιαφέρει. Η πόλη είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα δύο τελευταία φρούρια. Με τον πρώτο να βρίσκεται σε ένα νησί στο λιμάνι της πόλης και το δεύτερο να κοιτάζει τους επισκέπτες από ψηλά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι είναι απαραίτητο να τους επισκεφτείτε. Είστε μόνο ένα βαρκάκι μακριά από το Μπούρτζι και 999 βήματα μακριά από το Παλαμήδι. Μνημεία που θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία.

 

Παραλίες στο Ναύπλιο

Όσον αφορά τις παραλίες μπορούμε να ξεκινήσουμε από τις πιο κοντινές. Η παραλία Αρβανιτιά είναι μια οργανωμένη παραλία στο κέντρο του Ναυπλίου, μια εξαιρετική επιλογή για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Ξεκινάς αν θέλεις με μια βόλτα, τον γνωστό «γύρο της Αρβανιτιάς» κάτω από τα τείχη της Ακροναυπλίας και συνεχίζεις με βουτιές και καφέ στο Beach Bar της παραλία. Η Καραθώνα είναι η επόμενη, μόλις 20’ περπάτημα και μπορείς να βουτήξεις στα νερά της ενώ η επόμενη το Κονδύλη ή αλλιώς Άγιος Νικόλαος όπως τον λένε οι ντόπιοι θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά. Το Κονδύλη είναι η παραλία που πρέπει να επισκεφτείτε αν σκοπεύετε να μείνετε περισσότερες από δύο μέρες, καθώς βρίσκεται εκτός της πόλης του Ναυπλίου αλλά αξίζει να απολαύσετε τη διαδρομή. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις μπορείτε να απολαύσετε την παραλία με τα beach bar ή με τον δικό σας εξοπλισμό. Η επιλογή είναι δική σας.

 

Διασκέδαση στην πόλη του Ναυπλίου

Όσο για τη διασκέδαση στην πόλη, υπάρχουν αρκετά εστιατόρια, μπαρ και καφέ τόσο στην Παλιά Πόλη όσο και στη Νέα. Οι παραδοσιακές ταβέρνες ενδείκνυνται και για να κάνετε μια στάση μετά από μια κουραστική μέρα, ενώ ακόμη και μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης με ένα παγωτό στο χέρι, θα σας ταξιδέψει στην ατμόσφαιρα ενός νησιού. Μην παραλείψετε να περάσετε από την Πλατεία Συντάγματος, τη Φιλελλήνων και την Πλατεία Τριών Ναυάρχων, το λιμάνι και τον φάρο που βρίσκεται απέναντι από το μαγευτικό Μπούρτζι.

 

Εμπειρίες στο Ναύπλιο

Εάν εξακολουθείτε να ψάχνετε για κάποια διασκεδαστική, εναλλακτική δραστηριότητα για να γεμίσετε τις μέρες σας, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο με τους φίλους σας, ένα τετραθέσιο! Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περιηγηθείτε στην πόλη πιο γρήγορα και φυσικά, πιο διασκεδαστικά. Θαλάσσια σπορ στην παραλία Κονδύλη και Καραθώνα είναι επίσης διαθέσιμα για εσάς που αναζητάτε κάτι πιο extreme ή μπορείτε να επιλέξετε μια μέρα πεζοπορίας απολαμβάνοντας το γραφικό τοπίο.

 

Εμπειρία φαγητού και κρασιού στο Ναύπλιο

Για εμπειρίες φαγητού και κρασιού μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το εστιατόριο Savor Nafplio για ένα μάθημα μαγειρικής, ένα γεύμα με private chef, μια περιήγηση στα οινοποιεία ή απλώς μια οινογευσία https://savornafplio.gr/

 

Κλείνοντας, οι καλοκαιρινές διακοπές στο Ναύπλιο είναι μοναδικές και μπορούν να εξισωθούν με αυτές που θα κάνατε σε ένα νησί, καθώς οι επιλογές που προσφέρει ποικίλλουν. Επισκεφθείτε μας και απολαύστε, σας περιμένουμε στο Ναύπλιο.