Η «Απόλαυση» της μαγειρικής εμπειρίας στο Ναύπλιο

Τι με ωθεί να μαγειρεύω; Γιατί να το κάνω; Μου δίνει κάτι που μπορώ να επιστρέψω; Πώς νιώθω μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς αυτής; Αυτές είναι πάντα οι ερωτήσεις που έχω στο μυαλό μου τις στιγμές πριν ξεκινήσω μια νέα μαγειρική εργασία ή νέες μαγειρικές εμπειρίες στο Ναύπλιο. Ευτυχώς απαντώνται αμέσως μετά.

 

Τι με ωθεί να μαγειρεύω;

Η απλή χαρά ενός ανθρώπου που παίρνει κάτι ωμό από τη φύση στην απλότητά της και το μεταμορφώνει σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Για να προσφέρω το μέγιστο από όσα χρησιμοποιώ και να οργανώσω το σχέδιό μου για το εκλεκτό αποτέλεσμα. Μερικές φορές το αποτέλεσμα είναι τόσο συγκλονιστικό και είμαι τόσο χαρούμενος που ξεπερνά τα αισθήματά μου.

 

Γιατί το κάνω;

Φυσικά και είναι δουλειά (έτσι μάλλον το λένε ;) ) αλλά δεν είναι τόσες πολλές οι δουλειές που δίνουν τόση ικανοποίηση κάνοντάς την. Το να είσαι μάγειρας είναι δύσκολο αλλά ίσως είναι η μόνη εργασία που δίνει τόσο γρήγορα θαυμάσια αποτελέσματα. Αποτελέσματα όπως μπορεί να προσφέρει μια μυρωδιά, μια γεύση, μια εικόνα συνδυασμένη με ένα και μόνο πράγμα, ένα πιάτο. Οι εμπειρίες στο Ναύπλιο μπορούν να χαρίσουν τέτοιες στιγμές.

 

Μου δίνει κάτι σε αντάλλαγμα;

Η απάντηση έρχεται αμέσως μετά. Είναι ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένα αίσθημα πληρότητας από έναν πελάτη και είναι αρκετό για να σου φτιάξει τη μέρα. Όταν όλα τελειώσουν το μόνο που μένει είναι ευτυχία. Ήσασταν μέρος της ζωής κάποιου άλλου. Έχετε συνεισφέρει στην όμορφη εμπειρία του και συμμετείχατε σε αυτό. Αυτό είναι πολύτιμο, γι' αυτό το κάνω. Άλλωστε οι εμπειρίες έχουν μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε και είναι όλα εξαιρετικά. 

Απολαύστε όλες τις εμπειρίες σας στο Ναύπλιο, την πόλη που θα λατρέψετε και θα είναι αυτή που θα θέλετε να επιστρέφετε.

Από τον chef Κώστα Παπασταμάτη